Open brief boze chroom-6 gedupeerden

22433 Het Ministerie van Defensie krijgt een boze brief van de stichting die opkomt voor de belangen van chroom-6 slachtoffers. Dat laat de Schinveldse voorzitter van de Stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS weten.

Volgens de stichting kan de huidige regeling direct de prullenbak in omdat deze geen recht doet aan de schade die de oud Defensie medewerkers hebben opgelopen.

De Staatssecretaris van Defensie liet eerder nog weten dat Defensie de fouten erkent en haar verantwoording neemt. Volgens de stichting staat dit in schril contrast met de regeling waarbij veel mensen buiten de boot vallen of met een veel te lage compensatie worden afgescheept.

Op onder andere de POMS-sites in Brunssum en Eygelshoven werkte het personeel zonder adequate beveiliging met gevaarlijke stoffen zoals chroom-6. Deze kankerverwekkende stof zat in de verf die gebruikt werd voor het Amerikaanse legermateriaal dat hier gerepareerd werd.

Lees hier de open brief die de Stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS