Ook team Pergamijn fietste voor ALS

18123 De nieuwe gemeente Beekdaelen in één dag verkennen op de fiets. Dat kon afgelopen zondag tijdens de zogeheten ALS fietsdag.

Ook het Equipe Mont Ventoux team van zorginstelling Pergamijn fietste door Onderbanken, Nuth en Schinnen. Deelnemers en fietsbuddy’s gebruikten de toertocht als training op weg naar de top van de Mont Ventoux. Op woensdag 14 juni gaan de deelnemers van Pergamijn de uitdaging aan. Samen met hun buddy’s beklimmen zij dan de Mont Ventoux.

"Meedoen aan de ALS Fietsdag Limburg was voor het team meer dan alleen een goede training", zeg Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn. "Zij laten zien wat ze met hun doorzettingsvermogen en training nu al hebben bereikt. Dat is een verhaal dat voor veel mensen die ziek zijn of een beperking hebben, herkenbaar is."

Na afloop doneerde team Pergamijn een vrijwillige bijdrage aan stichting ALS.

18124 foto © LOO-tv | Pergamijn