Ook minister zet vraagtekens bij situatie in Brunssum

20386 Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft zo haar bedenkingen bij de politieke situatie in Brunssum. Die is ontstaan door de benoeming van wethouder Jo Palmen.

De gemeenteraad schoof haar eigen regels aan de kant voor de benoeming van Jo Palmen omdat de nieuwe coalitiepartijen niet op de uitslag van een integriteitsonderzoek wilden wachten. Nu blijkt uit het onderzoek dat de wethouder een groot risico vormt voor de gemeente. Vervolgens legt een raadsmeerderheid in een extra raadsvergadering de uitslag van het onderzoek naast zich neer. Daarmee is de gemeente Brunssum uniek in Nederland.

De minister vindt het een slechte zaak en vindt het jammer dat een conflict over herindelingprocedures in de regio zo uit de hand is gelopen. De minister bekijkt welke mogelijkheden zij nu heeft. Ook Gouverneur Theo Bovens vindt het jammer dat hij kan niets ondernemen tegen de benoeming van Jo Palmen als wethouder.

Lees ook: - Verdeelde reacties op aanblijven Palmen >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017