Onderzoek naar toren Slot Schaesberg

18895 Archeologen gaan kijken welke delen van de poorttoren van Slot Schaesberg in Landgraaf nog intact zijn. Het onderzoek is maandag van start gegaan.

De oorspronkelijke poorttoren dateert uit 1650 en maakt deel uit van een imposante hoeve die als laatste grote uitbreiding voor het kasteel is gebouwd. De hoeve had drie torens waarvan de middelste een poort en ophaalbrug had.

Het slot is sinds 1900 steeds meer in verval geraakt en in 1960 is de middenpoort ingestort. Uiteindelijk bleven alleen de huidige ruïne van het hoofdgebouw over. Eerdere plannen om het kasteel en hoeve te restaureren liepen spaak.

Sinds 2012 is er een initiatief om het kasteel op ambachtelijke wijze in de komende jaren op te bouwen. De herbouw moet in 2018 van start gaan en is één van de projecten van IBA Parkstad.

 


SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017