Onderscheidingen bij RKSV Olympia Schinveld

Drie leden van RKSV Olympia Schinveld hebben een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Marco Sturmans, Peter Bruls en Leon Mengelers zijn 40 jaar lid van de voetbalclub.

De gemeentelijke onderscheidingen werden zaterdagavond uitgereikt tijdens de seizoenafsluiting.

Marco Sturmans (52) is 33 jaar bestuurslid. Daarnaast was hij speler bij de seniorenafdeling en tegenwoordig voetbalt hij nog bij de veteranen. Ook heeft hij menig wedstrijd gefloten als scheidsrechter. Ook bij evenementen en clubactiviteiten kan men altijd een beroep doen op Marco Sturmans. Daarvoor werd hij eerder benoemd tot erelid en ontving hij in 2011 een koninklijke onderscheiding.

Peter Bruls (59) is jarenlang actief geweest als speler bij de seniorenafdeling, als veldspeler en keeper. Toen voetballen fysiek niet meer ging, werd hij scheidsrechter. Verder is hij jarenlang bestuurslid (penningmeester) geweest. In 2016 werd hij benoemd tot erelid.

Leon Mengelers (46) speelde in alle jeugdteams en de senioren. In het 1e elftal ontpopte hij zich tot een natuurlijk leider in het veld, ging voorop in de strijd en schuwde de duels niet. Ook toen het fysiek niet meer ging bleef hij de club trouw.

Kijk hier naar een fotoreprtage van het uitreiken van de onderscheidingen aan Marco Sturmans, Peter Bruls en Leon Mengelers >>

22441 foto (c) LOO-tv | Hans van der Haijden