OLS: Nog 2 ton en 1200 vrijwilligers nodig

De organisatie van het OLS dat begin juli in Merkelbeek gehouden wordt, komt nog 200.000 euro tekort. Ook ontbreken nog 1200 van de benodigde 1500 vrijwilligers.

Schutterij-voorzitter Jos Timmermans verwacht het benodigde geld op tijd binnen te hebben. Het gaat hoofdzakelijk om sponsorgelden. Ook over de vele vrijwilligers die nodig zijn om begin juli alles in goede banen te leiden, maakt de schutterij zich nu nog niet druk. "De meeste aanmeldingen worden in de laatste maanden verwacht. Alles ligt in lijn met voorgaande OLS-edities", zegt Timmermans.

Vrijdag was in De Henkhof in Merkelbeek de wk-achtige loting voor de optocht. De 149 deelnemende schutterijen kregen te horen welke plek ze hebben. Schutterij St. Gertrudis uit Amstenrade gaat voorop in de optocht. De stoet wordt afgesloten door St. Joseph uit Buchten.

Tijdens de loting werd ook een speciale OLS-vlag gepresenteerd die tijdens het OLS Merkelbeek kleur zal geven.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.