Nacht van de Nacht bij Sterrenwacht

19750 Sterrenwacht Limburg is op zaterdag 28 oktober geopend in het kader van Nacht van de Nacht. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in de wereld van de sterrenkunde en het sterrenkijken.

Door de alsmaar toenemende buitenverlichting wordt de nachtelijke hemel steeds helderder en dat is niet goed voor mens en dier. Uit onderzoek is gebleken dat licht een grote invloed heeft op het bioritme en het gedrag van mens en dier.

Door de grote hoeveelheid licht is het ook moeilijk om de sterrenhemel te zien. Veel mensen die in de stad wonen hebben bijvoorbeeld nog nooit de melkweg gezien.

Samen met Natuurmonumenten heeft de Sterrenwacht Limburg een nachtprogramma opgezet. Als het weer meezit zijn er diverse telescopen waar bezoekers zelf een kijkje door kunnen nemen.

De Sterrenwacht aan de Schaapskooiweg in Heerlen is vanaf 19.30 uur geopend.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017