Ministerraad akkoord met fusie ONS

19454 De ministerraad heeft ingestemd met de volgende stap in het fusietraject voor de gemeente Beekdaelen. Op advies van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken is het herindelingsvoorstel aangeboden aan de Raad van State (RvS).

Samen met het advies van de RvS gaat het voorstel naar de Tweede Kamer. Als ook de leden van de Tweede Kamer instemmen met het besluit is de fusie een feit per 1 januari 2019.

In totaal heeft de ministerraad ingestemd met 9 fusievoorstellen. De fusie tussen Heerlen en Landgraaf zat hier nog niet bij.

Als alles goed gaat, telt Nederland vanaf 2019 zeventien gemeenten minder. Daarmee komt het totaal op 371 Nederlandse gemeenten.