Minister geeft groen licht voor fusie

19835 Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen de gemeenten Heerlen en Landgraaf. Brunssum is bij deze fusie niet genoemd.

Het voorstel is nu doorgestuurd aan de Raad van State. Vervolgens moeten de Eerste en Tweede Kamer instemmen met de herindeling. De ministerraad vindt dat de herindeling door kan gaan ondanks dat de huidige coalitie van de gemeente Landgraaf geen voorstander is van het samenvoegen van de twee gemeenten. In het verleden heeft de gemeente zelf meerdere malen aangegeven voorstander te zijn van een fusie op brede schaal.

Ook werd eerder al gekeken naar een ambtelijke samenwerking met onder andere Brunssum. De provincie nam na een mislukte poging het heft in handen. Volgens de provincie moeten Heerlen en Landgraaf samen een stevige centrumgemeente gaan vormen voor Parkstad.

Als alles volgens plan verloopt kan de herindeling per 1 januari 2019 worden afgerond.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017