Man veroordeeld voor inrijden op agent

19086 Een 27-jarige man uit Wittem is na vier jaar veroordeeld voor het inrijden op een agent bij een coffeshop in Heerlen. De man kreeg een celstraf van 12 maanden opgelegd waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De man probeerde te ontkomen aan een arrestatieteam van de politie. Hij zou betrokken zijn bij diverse inbraken. Eén van de agenten moest aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Tijdens de vluchtpoging werden ook nog twee auto's beschadigd.

De zaak zorgde voor de nodige opschudding omdat één van de agenten aanvankelijk werd veroordeeld tot 2 jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij had geschoten tijdens de inzet. De bijrijder raakte gewond uit de kogel van het dienstpistool. In hoger beroep werd de agent vrijgesproken omdat hij handelde uit noodweer.

Bij het vaststellen van de straf is rekening gehouden met het feit dat het 4 jaar heeft geduurd voordat er een vonnis was.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017