Maanden uitstel voor DNA-onderzoek Nicky Verstappen

19084 Het grootse DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen wordt enkele maanden uitgesteld. Volgens justitie gaat het onderzoek pas begin 2018 van start.

De maanden uitstel zijn nodig omdat voor het onderzoek de nieuwste technieken worden gebruikt. De benodigde sets om het DNA af te nemen zijn pas volgend jaar in voldoende mate beschikbaar.

In totaal worden 15.000 mensen opgeroepen om vrijwillig DNA af te staan. Het DNA wordt vervolgens vergeleken met het DNA-spoor dat in 1998 op de kleding van de 11-jarige jongen is gevonden. Als uit het afgenomen DNA blijkt dat één van de onderzochte mannen familie is van de dader kan in die richting verder worden gezocht.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in augustus 1998 tijdens het jeugdkamp dood aangetroffen op de Brunssummerheide. De dader is tot nu toe niet gevonden. Eerder werd ook al een DNA onderzoek gedaan. Toen werd zonder succes het DNA met dat van veroordeelden vergeleken.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017