Koudste april nacht sinds 14 jaren

17923 In de afgelopen 14 jaren is het in april nog nooit zo koud geweest als in de nacht van woensdag op donderdag. Het kwik daalde tot circa -4 graden.
Daarom moesten veel automobilisten donderdagmorgen de ijskrabber weer tevoorschijn halen. Aan de grond werd het nog een stuk kouder. Lokaal werden daar temperaturen gemeten rond de -10 graden. Volgens Meteo Limburg was dit de koudste april-nacht sinds 9 april 2003.

Vooral fruittelers zijn niet blij met het koufront dat zo laat in april zorgt voor nachtvorst. Nu de bomen in bloei staan kan de schade voor de fruittelers flink oplopen. Ondanks besproeien en hittekanonnen dreigt een groot deel van de oogst te mislukken.

Voor de nacht van donderdag op vrijdag verwachten de meteorologen ook weer nachtvorst. Al zal het niet meer zo koud worden.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017