Kattenkoelenvijvers terug bij visclub

20385 De provincie heeft donderdag de nieuwe Kattekoelenvijvers overgedragen aan de gemeente Brunssum en Hengelsportvereniging Brunssum. Burgemeester Luc Winants en visclub-voorzitter René Peters namen de vijvers dankbaar in ontvangst.

Samen met gedeputeerde Eric Geurts en Theo Wilken van Sportvisserij Limburg  werd een bord onthult. De vijvers aan de Hoogenboschweg moesten plaats maken voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg.

Zo is één van de oude vijvers opgevuld met zand en loopt daar nu de 4-baans ringweg overheen. Daardoor werd het ook mogelijk om de Rode Beek op een natuurlijke wijze door het gebied te laten meanderen.

Ter compensatie is er een nieuwe vijver aangelegd en zijn beide poelen voorzien van viststeigers, waarvan twee voor mensen in een rolstoel.

Op dit moment kan er nog niet gevist worden in de vijvers. Het biologisch evenwicht en een goed leefklimaat voor de vissen moeten zich nog ontwikkelen.

20384 foto © LOO-tv | Provincie Limburg