Intenties voor gezamenlijke jeugdopleiding

20780 Tijdens een debatavond over voetbal pleitte Sef Vergoossen voor een gezamenlijke jeugdopleiding in Limburg. Het debat werd door Dagblad de Limburger georganiseerd in het Parkstad Limburg Stadion.

Nu hebben Roda JC, Fortuna, MVV en VVV allemaal een eigen jeugdopleiding. Volgens de oud-trainer is dat te versnipperd en niet productief genoeg.

Uit de huidige opleidingen komen wel talenten naar voren, maar dat zijn er veel te weinig. Bij een gezamenlijke opleiding kan er veel efficiënter gewerkt worden. Daarom komen de vier Limburgse profclubs in februari bij elkaar om een concreet plan op te stellen.

Ook zijn er plannen om een gezamenlijk vrouwenteam op te richten in Limburg. Roda JC had in het verleden al een vrouwenteam dat uitkwam in de Eredivisie. Door financiële problemen en het ontbreken van voldoende speelsters werd het team al na een jaar weer opgeheven. Ook hier verwacht men door samen op te trekken een competitief team op te kunnen stellen.