Integriteitstoets is volgens wethouder overbodig

20092 De nieuwe Brunssumse wethouder Jo Palmen vindt de integriteitstoets overbodig. Dat blijkt uit een artikel in het Brunssumse weekblad Consumentenwijzer.

Volgens Palmen is de toets namelijk niet wettelijk verplicht. Diverse Brunssumse politieke partijen vinden het onverantwoord dat bij de benoeming van de wethouders is afgeweken van de eigen regels. Hierin staat dat Brunssumse politici voor hun benoeming een dergelijke toets moeten doorlopen. Deze was echter nog niet volledig uitgevoerd toen de nieuwe wethouders aan de macht kwamen.

Volgens Palmen zijn de regels niet van toepassing op de wethouders omdat zij formeel geen deel uitmaken van de gemeenteraad.

De fusieperikelen in Parkstad zorgden voor een breuk in de Brunssumse politiek. De wethouders van de PvdA, VVD en CDA stapten op. Deze plaatsen zijn nu opgevuld door Jo Palmen namens BBB Lijst Palmen en Math Houben namens PAK.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017