'Hou je aan de snelheidslimiet'

17505 Komende maandag gaat de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start. Doel is om automobilisten alerter te maken op hun snelheid.

Vooral op wegen waar 30 en 50 kilometer de maximumsnelheid is wordt vaak te hard gereden. Dit zijn echter juist de gebieden waar veel kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers, fietsers, ouderen  en kinderen onderweg zijn. Als iedereen zich aan de snelheid houdt neemt het aantal ongelukken met letsel met een kwart af.

De campagne maakt gebruik van beelden van de kwetsbare groep in combinatie met een verkeersbord. Uit onderzoek blijkt dat de acceptatie van snelheidsbeperkende maatregelen groter is als de rechtvaardiging van die maatregel meteen zichtbaar is. De campagne is door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) opgezet in opdracht van de Provincie Limburg.

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.verkeersactie.nl.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017