Hoej maakt winnaars ballonnenwedstrijd bekend

17858 Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité maakt op Koningsdag de winnaars van de ballonnenwedstrijd bekend. Dat gebeurt na afloop van de Oranje kinderoptocht, voor het gemeentehuis.

Voor de 10 kinderen van wie de ballon op carnavalsdinsdag het verst vloog wacht een prijs. Alle andere ballonkaartjes die door de vinder(s) naar de Hoej zijn teruggestuurd worden bij de kinderen thuisbezorgd.

Eerder was al bekend dat de Schinveldse Hoej-geet is gevonden in Essen-Schuir in Duitsland. Uwe Schlieper vond het kartonnen geitenbeest korte tijd na de lancering. De 58e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ heeft een afstand afgelegd van ongeveer 90 kilometer.

17859 Honderden ballonnen werden op carnavalsdinsdag in Schinveld opgelaten. archieffoto © LOO-tv | Anja Timmers.