Historische gevels in ere herstellen

18227 De gemeente Heerlen wil historische gevels in het centrum van Heerlen gaan aanpakken. Daarvoor heeft het college van burgemeester en wethouders een verordening vastgesteld.

Als het aan de gemeente ligt moeten voor 2020 zeker 12 beeldbepalende gevels in hun oude glorie hersteld zijn. Het herstellen van de oude gevels is één van de ambities van het Bidboek Urban Heerlen.

De panden in het winkelcentrum hebben vaak prachtige historische gevels. Echter op de onderste etage hebben winkels de gevels aangepast aan de stijl van de winkel.

Met het terugbrengen van de historische uitstraling moet het winkelgebied weer aantrekkelijker worden.

Voor het herstellen van de gevels stelt de gemeente in totaal 400.000 euro ter beschikking voor de eigenaren van de panden. De gemeenteraad moet wel nog groen licht geven voor de verordeing tijdens de raadsvergadering van woensdag 28 juni.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017