Half jaar cel voor ontucht agent

19123 Een 49-jarige voormalige politieagent uit Schinnen moet zes maanden de cel in voor ontucht met 13-jarig meisje. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 5500 euro betalen.

De toen 49-jarige agent kreeg in 2016 een sexuele relatie met het meisje dat hij had leren kennen bij een jeugdclub in Schinnen waar ze samen vrijwilligerswerk deden.

Tijdens de verhoren bleek dat de tiener instemde met de sexuele handelingen maar de rechter vond, zeker gezien zijn verantwoordelijkheden als politieagent, de straf voor de man gepast.

Het OM eiste twee weken geleden nog een straf van 30 maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Dat vond de rechtbank  te veel mede omdat de verdachte veel spijt heeft van zijn handelen en ook al een aantal maanden met een enkelband loopt.