Gouverneur roept politiek Brunssum op matje

20378

Gouverneur Theo Bovens heeft donderdag de Brunssumse fractievoorzitters op het matje geroepen. Bovens wil maandagavond horen waarom een raadsmeerderheid het integriteitsonderzoek naast zich heeft neergelegd.

Dat blijkt uit een brief aan de fractievoorzitters die in handen is van LOO-tv.

Afgelopen maandag schreeft de gouverneur ook al een brief naar de fractievoorzitters. Daarin riep hij hen op vooral de uitkomsten van het integriteitsonderzoek te respecteren.

11 raadsleden van de coalitie (lokale partijen) stemden woensdagavond vóór het aanblijven van wethouder Jo Palmen. De 8 raadsleden van de oppositie (landelijke partijen) stemden tegen.

De wethouder werd onlangs benoemd zonder dat het integriteitsonderzoek naar hem was afgerond. Uit dat onderzoek bleek onlangs dat de wethouder 'een gevaar' is voor Brunssum.

Palmen ligt onder vuur omdat de oppositie belangenverstrengeling vreest, aangezien Palmen al jaren in conflict is met de gemeente.

Bovendien liggen de wethouder en een aantal politieke partijen regelmatig met elkaar in de clinch. Ook vallen de stukjes die Palmen schrijft in een lokaal blaadje niet altijd in goede aarde.

Luister hieronder naar een reactie van gouverneur Theo Bovens aan L1>>