Glutenvrije hosties in de kerk

18892 Het gebruik van glutenvrije hosties is in Nederland toegestaan mits zij voorzien zijn van een cetrificaat van de Nationale Raad voor Liturgie (NRL). Dat blijkt uit een brief van Paus Franciscus.

Het Vaticaan scherpt de richtlijnen aan omdat hosties en miswijn tegenwoordig ook in supermarkten en op internet te koop zijn. Wereldwijd moeten bisschoppen toezicht houden op de hosties en wijn die gebruikt worden tijdens eucharistievieringen. In Nederland gebeurt dat sinds 1960 door middel van certificaten van de NRL.

Bij de aankoop dienen parochies en kloosters volgens het Roomse schrijven zich te vergewissen of deze producten gecertificeerd zijn door de bevoegde kerkelijke instantie. Nederland heeft al zinds 1977 een gecertificeerde producent van glutenvije hosties.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017