Fracties vragen Kroon vernietiging raadsbesluit

19793 De fracties van CDA, PvdA en VVD in de gemeenteraad van Brunssum gaan de Kroon vragen het raadsbesluit om een bestuurscommissie in te stellen te vernietigen. Het besluit om een speciale commissie tegen een mogelijke herindeling in het leven te roepen werd tijdens de vorige raadsvergadering door een raadsmeerderheid aangenomen.

De drie Brunssumse politieke partijen vinden het besluit ondemocratisch omdat zowel de gemeenteraad, de burgemeester en de wethouders buitenspel zijn gezet. Drie raadsleden hebben volgens de partijen een vrijbrief om te handelen zonder hier vooraf verantwoording over af te leggen. Ook het achteraf goedkeuren van een onderzoek door een externe adviseur is volgens de drie partijen niet zoals het zou moeten gaan.

Volgens CDA, PvdA en VVD wordt de situatie in Brunssum in een brief van de bestuurscommissie aan minister Ronald Plastekt van Binnenlandse Zaken veel te rooskleurig geschilderd. Daarom hebben de politieke partijen hun visie op de bestuurlijke situatie in Brunssum in een brief aan de minister kenbaar gemaakt.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017