Fortuna heeft ook financieel de zaken op orde

Fortuna Sittard heeft volgens de KNVB ook financieel de zaken op orde. Daarom heeft de licentiecommissie de Sittardse voetbalclub ingedeeld in categorie 2.

De indeling heeft langer op zich laten wachten omdat de voetbalbond meer informatie wilde hebben over een specifiek en technisch aspect.

Op de website laat de club weten dat Fortuna Sittard zowel financieel als sportief een stabiele eredivisionist kan worden. Zeker op het sportieve vlak is het komende seizoen zeer belangrijk voor de club.

Fortuna en Roda werden de afgelopen jaren regelmatig ingedeeld in categorie 1. Het is overigens voor het laatst dat clubs op een dergelijke manier worden ingedeeld. Vanaf het komende seizoen worden clubs door middel van een zogeheten Financieel Rating Systeem (FRS) beoordeeld. de clubs krijgen dan punten toegekend op basis van jaarcijfers en prognoses.