Fortuna doet oproep aan afstekers vuurwerk

20346 Fortuna Sittard hoopt dat twee fans die tijdens de derby tegen MVV in Maastricht vuurwerkfakkels afstaken zich bij de club willen melden. Melden ze zich niet zelf dan wil de club foto's van hen publiceren op de website.

Tijdens het onderzoek van de club kwamen de vuurwerkafstekers in beeld. De club doet nu een oproep aan de fans om zich voor 12 december te melden als zij de afstekers kennen of weten wie ze zijn.

Fortuna Sittard kan van de KNVB een boete krijgen voor het afsteken van vuurwerk. Daarom heeft de club al meermaals een oproep gedaan om geen vuurwerk mee naar het stadion te nemen.

Ook wordt in de oproep op de website gevraagd om geen bier meer op het veld te gooien. Ook hiervoor kan de Sittardse club een fikse boete krijgen van de Nederlandse voetbalbond.