Finish derde race niet gehaald

24086 Tijdens de derde marathonwedstrijd van het seizoen heeft Guido Maat de finish niet gehaald. Op de schaatsbaan in Utrecht ging de 22-jarige schaatser uit Schimmert onderuit terwijl hij goed onderweg was.

In een reactie aan L1 liet de schaatser weten dat hij tot aan de valpartij ook een goed gevoel had over de wedstrijd. Er werd snel gereden en in de 35e ronde was er een valpartij waarbij ook Guido Maat betrokken was. Voor hem en nog enkele mannen was de wedstrijd voorbij.

Lang nadenken over wat er fout is gegaan kan de enige Limburgse marathonschaatser niet, want dit weekend staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Die wordt verreden op het ijs in Heerenveen.