Fernando Ricksen is eregast bij Fortuna

19333 Fernando Ricksen is komende vrijdag eregast tijdens de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Almere City. Ricksen is geen onbekende voor de Sittardse club die uitkomt in de Jupiler Leage.

Hij debuteerde in 1993 bij het groen-gele. Na bij diverse binnenlandse- en buitenlandse clubs gespeeld te hebben, keerde hij terug bij Fortuna.

In 2013 zette Ricksen een punt achter zijn carrière. In het najaar van 2013 werd bij hem de spierziekte ALS geconstateerd. De afgelopen jaren verblijft de ex-voetballer in Spanje omdat het warme klimaat beter is voor zijn gezondheid.

De voormalig Fortunees is een graag geziene gast bij zowel de voetbalclub als de fans. In het Fortuna stadion is ook een tribune vernoemd naar Fernando Ricksen.