Eindelijk overwinning voor Roda JC

20402

Roda JC heeft zondag met 2-1 gewonnen van Heerenveen. Het beslissende doelpunt viel in de slotfase van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Robert Molenaar kwam langzaam op gang waardoor de Friezen aanvankelijk de betere ploeg waren. Roda-keeper Hidde Jurjus wist de openingstreffer van Heerenveen te voorkomen.

Dani Schahin had een paar mooie kansen maar de ballen gingen net naast. Zonder doelpunten gingen de ploegen rusten.

Ondanks een goede verdediging van Roda zette Henk Veerman in de 60e minuut Heerenveen op voorsprong. Maar Roda JC gaf zich nog niet zo snel gewonnen. Uit een vrije trap van Adil Auassar scoorde Dani Schahin in de 72e minuut. Een handgebaar richting tribune kon het thuispubliek niet waarderen. Schahin was het zat uitgefloten te worden door het publiek. Ze moeten na de wedstrijd oordelen en niet tijdens, zo was zijn verklaring achteraf. "We hebben het gevoel tegen 12 man te spelen en dat is niet goed", zei Schahin.

Invaller Livio Milts besliste in de 72e minuut de wedstrijd. Hij speelde zijn tweede wedstrijd bij Roda JC maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Met de overwinning op SC Heerenveen pakte Roda JC de broodnodige 3 punten en kwam heel even los van de laatste plek. Maar omdat NAC Breda later die zondagmiddag won van Excelsior blijft Roda JC hekkensluiter.

Kijk hier naar een fotoverslag van Roda JC - SC Heerenveen >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.