Eerste raad van elf geïnstalleerd

20152

In Brunssum is zaterdag de raad van elf van CV De Burcht geïnstalleerd. Maar een nieuwe prins of prinses is er nog niet, daar moet de huidige raad zich komend jaar over buigen.

CV De Burcht werd in 2016 opgericht door drie carnavalisten die het anders wilden dan bij de gebruikelijke carnavalsverenigingen. Daarom werd besloten een eigen carnavalsvereniging op te richten waar zij het cultuur erfgoed mee kunnen doorgeven. Standplaats werd de Brunssumse wijk Langeberg, omdat daar nog geen carnavalsvereniging actief is.

Burgemeester Luc Winants, wethouder Carolus de Rijck en oud-wethouder Hugo Janssen voltrokken het officiële gedeelte met het omhangen van de medailles, het opzetten van de steek en het plaatsen van de veren. Na een gezamenlijke toost was de eerste raad van elf een feit, of zoals ze dat zelf noemen 'het doopfeest voltrokken'.

Tot in de late uurtjes werd gefeest met optredens van onder meer Roger Peters en Frenske Hanssen.

Kijk hier naar een fotoreportage van het installeren van de raad van elf van CV De Burcht >>