Drie leden Democraten Onderbanken beginnen nieuwe fractie

20874

Drie leden van de fractie Democraten Onderbanken gaan een nieuwe tijdelijke fractie vormen. Tot aan de verkiezingen gaan Zus Sajovec-Jacobs, Jack Stevelmans en Rodney Swelsen verder als de fractie D18.

Reden voor de stap is de huidige koers van de diverse raadsleden van Democaten Onderbanken. De partij doet niet mee aan de verkiezingen voor Beekdaelen en wordt dan opgeheven.

Twee raadsleden van DO, Zus Sajovec-Jacobs en Jack Stevelmans, en voormalig DO-wethouder Rodney Swelsen stappen over naar D66 Beekdaelen, raadslid Bert Ehlen stopt binnenkort en Hugo Raes stapt over naar de Vernieuwingsgroep.

Bert Ehlen neemt afscheid in de komende raadsvergadering van 25 januari. Hij wordt dan tot aan de verkiezingen opgevolgd door Rodney Swelsen.

De nieuwe tijdelijke fractie D18 maakt geen deel meer uit van de coalitie. Maar ze blijven de huidige coalitie wel trouw bij de uitvoering van het coalitieakkoord. Ze noemen hun stap "in het belang voor de democratische werking van de gemeenteraad en de belangen van de inwoners en bedrijven."