Deken Jos Schreurs van Schinnen met emeritaat

20421 Per 1 februari gaat deken Jos Schreurs van Schinnen met emeritaat. De deken is 58 jaar in dienst geweest van het Bisdom Roermond en heeft daar verschillende functies gehad.

De 83-jarige Schreurs is geboren in Nuth en werd op 21 maart 1959 tot priester gewijd. In 1998 werd Schreurs door de Paus benoemd tot kapelaan van Zijne Heiligheid met de titel van monseigneur.

Daarnaast was hij ook jarenlang hoofdaalmoezenier van sociale werken in het Bisdom Roermond. Daardoor had Schreurs veel contacten met maatschappelijke organisaties. Het eervolle ontslag van de deken was overigens één van de laatste activiteiten van Bisschop Frans Wierts. 

Na zijn emeritaat op 1 februari gaat Schreurs in Heerlen wonen. Het is nog niet bekend wie de taken van de deken gaat overnemen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017