Crescendo Doenrade viert 70-jarig jubileum

19161 Gemengd koor Crescendo uit Doenrade bestaat 70 jaar. Dat wordt dit najaar gevierd met tal van activiteiten.

Zo wordt op 3 september de mis opgeluisterd in de kerk van Vrangendael-Sittard. Voor het koor is dat meteen de generale repetitie van de Missa Festiva van Alexandre Gretchaninoff. Op zondag 10 september wordt de Missa Festiva voor een tweede keer uitgevoerd.

Daarna is er een receptie in Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade. Daar worden dan ook de jubilarissen gehuldigd. Lia Moonen, Marcel Gorissen, Gerdien Smeets en Miek Smeets, zijn respectievelijk 25, 60, 25 en 50 jaar lid van Crescendo.

Op zaterdag 7 oktober neemt het koor deel aan het Open Limburgs Korenfestival in Roermond. Om 19.00 zingt Crescendo diverse werken uit het Magnificat van John Rutter.

Crescendo telt op dit moment 65 leden tussen de 26 en 88 jaar oud. Dirigent is Anton Kropivšek.

19162 foto © LOO-tv | Crescendo