Club mag toch op eigen veld bekeren

23750 Hoofdklasser Groene Ster uit Heerlenerheide mag de bekerwedstrijd tegen Heerenveen op eigen veld spelen. De gemeente Heerlen heeft daarvoor toestemming gegeven.

Op 31 oktober neemt Groene Ster het op Sportpark Pronsebroek aan de Hei Grindelweg op tegen Sportclub Heerenveen. Samen met de gemeente wordt nu gekeken naar alle voorwaarden waaraan de accommodatie moet voldoen.

De club uit Heerlen is de enige Limburgse amateurvereniging die zich kwalificeerde voor het bekertoernooi. Tegen 1Limburg liet de club blij te zijn met de tegenstander uit Friesland. Naast het sportieve aspect betekent de wedstrijd ook nog eens extra geld in het laatje van de club. Er is nu al veel vraag naar kaartjes voor deze wedstrijd.

Groene Ster versloeg eerder een club uit de derde en uit de tweede divisie. Bij die wedstrijden trok de club gemiddeld zo’n 700 toeschouwers. Hoeveel fans uit Friesland naar Limburg komen voor het bekerduel is nog niet duidelijk.