Carnavalsoptocht Jabeek verplaatst

20661

De carnavalsoptocht van Jabeek trekt vanaf dit jaar niet meer op carnavalsdinsdag door de straten. De organiserende carnavalsvereniging de Appelkitsjkes haalt de optocht twee weken naar voren.

Die is nu op 27 januari om 11 minuten voor 4. Met de wijziging hoopt de carnavalsvereniging meer publiek te trekken, want het aantal mensen dat op carnavalsdinsdag naar de optocht komt kijken is de laatste jaren flink teruggelopen.

Naast de afnemende publieke belangstelling ziet de vereniging ook de inkomsten teruglopen. Daarom wordt de formule aangepast naar één feestweekend in Jabeek.

Of de wijziging een vast karakter krijgt is nog afhankelijk van een evaluatie. "Je mag er van uit gaan dat als het een succes is, we zeker zullen overwegen om het zo te laten," zegt de organisatie.

Carnavalsactiviteiten Jabeek:
Zondag 14 januari om 14.11 uur Bonte Middig