Burgemeester Luc Winants legt functie neer

20424

Burgemeester Luc Winants van Brunssum treedt per 1 januari 2018 terug. Dat is maandagmiddag bekend geworden.

Oud burgemeester en oud minister Gerd Leers moet orde scheppen in de politieke chaos. Winants is teruggetreden naar aanleiding van het aanblijven van Jo Palmen als wethouder. Beiden staan in de Brunssumse politiek lijnrecht tegenover elkaar.

In een persverklaring zegt Winants: "Ik kan en wil geen deel uitmaken van een gemeentebestuur dat zo nadrukkelijk de regels van integer bestuur aan de laars lapt." Verder zegt hij dat hij hiermee een discussie op gang wil brengen over de positie van een burgemeester in soortgelijke bestuurlijke vraagstukken. Burgemeesters hebben namelijk geen mogelijkheid om wethouders en/of raadsleden te weren als die niet door een integriteitstoets komen. "Mijn vertrek is dan ook nadrukkelijk bedoeld als een oproep aan de minister om met oplossingen te komen", zegt Winants.

Al tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag over het integriteitsonderzoek naar Palmen zinspeelde de VVD-fractie op het vertrek van de burgemeester.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad in Brunssum bespreken de situatie maandagavond met de gouverneur. Meer details zijn nog niet bekend.

Lees ook: -Jo Palmen blijft wethouder in Brunssum >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017