Buitenring 1,5 jaar eerder klaar

19764 De Buitenring Parkstad Limburg wordt op 31 augustus 2019 opgeleverd. Dat is ruim 1,5 jaar eerder dan waarmee aanvankelijk rekening gehouden was.

Dat blijkt uit de nieuwe planning die gedeputeerde Eric Geurts vrijdag heeft gepresenteerd aan de Statencommissie voor mobiliteit en duurzaamheid. De 4-baans randweg gaat in vier fases open.

De eerste fase wordt in november afgerond met de openstelling van de Hamstraat en het stuk tussen de N276 en N274 in Brunssum. De tweede fase is de openstelling van de complete buitenring met uitzondering van het gedeelte bij Nuth. Als in oktober 2018 ook de aansluitingen bij Nuth zijn gerealiseerd is ook de derde fase ten einde en is alleen het turboverkeersplein in Nuth nog niet open. Dat volgt in augustus 2019.

Tot en met december 2019 worden overigens wel nog werkzaamheden verricht aan enkele lokale toegangswegen. 

De gedeputeerde is blij met het nieuwe schema zodat Parkstad beter bereikbaar wordt en een groot deel van het vrachtverkeer uit de woonwijken verdwijnt.

 

19765 foto © LOO-tv | Provincie Limburg

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017