Brandweermannen opgepakt voor brandstichting

7632 Drie vrijwilligers van de brandweer in Onderbanken zijn opgepakt wegens brandstichting. Ze worden in verband gebracht met enkele grote branden van de afgelopen tijd.

Het brandweerkorps is donderdagavond geïnformeerd over de arrestatie van hun collega's. Ze zijn geschrokken van het nieuws.

arrestaties
Twee verdachten werden afgelopen weekend aangehouden. De derde werd maandag opgepakt, laat justitie weten. Twee zitten nog vast en in beperking. De derde verdachte zou om gezondheidsredenen inmiddels zijn vrijgelaten. Meer details over de arrestaties wil het openbaar ministerie niet kwijt.

grote branden
In Onderbanken hebben de laatste maanden enkele grote branden gewoed. In Bingelrade ging in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus een palletopslag verloren. Het duurde uren voordat de hevige brand onder controle was. In de nacht naar dinsdag 1 juli werd café Im Heidestübel aan de Heringsbosch in Schinveld in de as gelegd. Het café stond al een tijdje leeg. Bij beide branden rees al snel het vermoeden van brandstichting.

Wat de rol van de drie brandweermannen bij deze branden is geweest en welke branden ze op hun kerfstok hebben wordt onderzocht.