Boete voor afsteken van vuurwerk

17460 Roda JC heeft een boete van 5.000 euro van de KNVB geaccepteerd. De voetbalbond legde de Kerkradenaren de sanctie op nadat fans tijdens de uitwedstrijd tegen NEC vuurwerk afstaken op de tribune.

Deze wedstrijd werd in januari gespeeld. Het is niet voor het eerst dat de KNVB een straf voor het afsteken van vuurwerk oplegt aan Roda JC. Vorig jaar kreeg de club ook al een voorwaardelijke straf van 5.000 euro. Toen werd in het stadion van SC Cambuur vuurwerk afgestoken.

Roda JC plaatste eerder al een oproep op hun website om tijdens wedstrijden geen vuurwerk af te steken vanaf de tribunes. De club gaat strenger toezien op het afsteken van vuurwerk. Eventuele boetes worden verhaald op de degene die het vuurwerk afsteekt.