Aanpak drugsproblemen bij NedCar

24138 Bij NedCar is de helft van 300 gecontroleerde personeelsleden betrapt op alcohol- en drugsgebruik. Dat bleek tijdens een onlangs gehouden controle door beveiligingspersoneel.

VDL NedCar in Born voert controles uit om de drugsproblematiek bij de autofabriek aan te pakken. Wie bij een controle alcohol of drugs in zijn bloed heeft wordt voor een dag geschorst, laat een woordvoerder van de fabriek weten. Het gebruiken van alcohol of drugs komt de veiligheid aan de productielijnen niet ten goede. De werknemer kan naast zichzelf ook anderen in gevaar brengen.

Personeelsleden die geschorst worden kunnen van NedCar hulp krijgen om van her alcohol- of drugsgebruik af te komen.