8 maanden cel geeist tegen ambtenaar Brunssum

21410

Voor de rechtbank in Maastricht is 8 maanden celstraf geëist tegen een voormalig ambtenaar van de gemeente Brunssum. Ook wacht de man een navordering van de Belastingdienst.

Het openbaar ministerie verdenkt de 61-jarige John P. van witwassen. Voor de rechtbank bleek dat hij en zijn vrouw, die receptioniste was bij de gemeente, veel meer geld uitgaven dan zij verdienden. Ook zou hij zich hebben bevoordeeld met contacten die hij had als ambtenaar bij de gemeente. Dat was voor toenmalig burgemeester Luc Winants reden de twee ambtenaren op non actief te stellen.

Justitie begon in juni 2016 met het onderzoek. Toen werden de twee aangehouden en werden hun werkplekken op het gemeentehuis en hun woning aan de Bexdellestraat in Brunssum doorzocht. Daarbij werden diverse stukken in beslag genomen. De twee ambtenaren waren eerst een tijd lang geschorst. Dat werd later omgezet in buitengewoon verlof met behoud van salaris. Bij een inval in hun woning nam de Belastingdienst een auto in beslag.

Veel bewijs is er echter niet gevonden en daarom vroeg de raadsman van P. om vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017