15-jarigen voelen zich thuis op school

17917 Nederlandse kinderen gaan over het algemeen graag naar school. Dat blijkt uit een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

81 procent van de 15-jarige leerlingen voelt zich thuis op school. Volgens de cijfers geeft slechts 3,3 procent van de leerlingen aan dat zij gepest worden op school. Hierbij speelt de economische status veel minder een rol dan in de andere 35 landen die deelnemen aan OESO.

Volgens de Nederlandse jongeren krijgen de meeste ook veel ondersteuning van het thuisfront en zijn ouders geïnteresseerd in in de zaken die op school spelen.

Staatssecretaris Sander Dekker is tevreden over de cijfers al zijn er wel wat verbeterpunten, zoals het sporten op school.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017