1 op de 8 Nederlanders staat rood

17925 Twaalf procent van de Nederlanders staat momenteel in het rood. Dat blijkt uit uit een onderzoek van Markteffect onder de bevolking tussen de 25 en 60 jaar.

In opdracht van Geldshop werd gekeken naar de geldstroom van Nederlanders. Ruim 48 procent van de gevraagden gaf aan dat zij in het verleden wel eens rood gestaan hadden.

Tijdens het onderzoek werd ook gekeken naar het gebruik van een creditcard. Hier blijkt dat personen vanaf 35 jaar veel vaker in het bezit zijn van een creditcard dan personen tot 35 jaar.

Volgens Geldshop lenen de meeste mensen geld voor de aanschaf van een auto. Een ander veel voorkomend leendoel is het afbetalen van een restschuld. Uit de cijfers blijkt ook dat mannen met 12.800 euro veel meer lenen dan vrouwen. Zij lenen gemiddeld 6.700 euro.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017